Ukategorisert

Moods of Norway-eksempel i spørretimen

Onsdag blir det ordinær spørretime på Stortinget, den første i denne valgperioden.

Politikerne setter av skattefinansierte penger til næringsstøtte eller subsidier til utvalgte aktører. Det er vanskelig for liberalister å støtte slike ordninger. Ordningene finansieres av skatter og avgifter, og er konkurransevridende.

Ruth Grung, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, stiller næringsministeren et spørsmål i forbindelse med den økonomiske støtten Moods of Norway fikk.

Hele spørsmålet:
«Det er bred enighet om å bruke skattepenger til å stimulere til nyskaping, men statsstøtten skal ikke være konkurransevridende. Ifølge EØS-rettens regler for offentlig statsstøtte skal investeringer skje på markedsvilkår. Innovasjon Norge ga Moods of Norway et risikolån på 5 mill. kroner i januar etter flere år med underskudd. De fikk ikke mer lån i banken, og det var stor usikkerhet om hvorvidt virksomheten ville bli lønnsom igjen. Mener statsråden at vi skal bruke offentlige skattepenger på slike, kanskje ulovlige, risikolån?»

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer