Ukategorisert

Et ansvar først og fremst for foreldre og foresatte

Det er begrenset hva en statsråd kan og bør gjøre for at barn og unge skal få et sunnere forhold til både egen kropp og til sosiale medier.

Grenser for politikk!

Åslaug Sem-Jacobsen, stortingsrepresentant for Senterpartiet, har sendt inn et spørsmål til barne- og likestillingsministeren, et spørsmål statsråden svarer på i den ordinære spørretimen i Stortinget på onsdag.

Hele spørsmålet fra senterpartirepresentanten:
«Unge i dag lever sine liv på sosiale medier. Forskning viser at dagens unge, spesielt jenter, men også stadig flere gutter, opplever økt utseendepress som følge av ‘det perfekte’ som dyrkes fram på sosiale medier. Dette skaper en følelse av utilstrekkelighet og angst hos mange. Bruken av sosiale medier har både positive og negative sider. De negative sidene er belastende for de unges psykiske helse. Hva vil statsråden gjøre for at barn og unge skal få et sunnere forhold til både egen kropp og til sosiale medier?»

Forhåpentligvis er barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP) enig i begrensningen som bør ligge i rollen som politiker.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • DødsstraffDødsstraff
    Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
    Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?