Ukategorisert

Trosfriheten skal henge høyt

Veldig rasjonelle personer skiller ikke mellom julenissen og ulike guder, og slik bør det være for rasjonelle liberalere.

Det har vært dager, mange dager med mye medieomtale av ei prinsesse og en sjaman som er på turné. Den prinsipielle debatten om monarkiet og prinsessetittel i tilknytning til «sjamanshow», er interessant. Samtidig må Prinsesse Märtha Louise få bruke sin trosfrihet slik andre bruker denne viktige friheten. Tror du på eventyr, så tror du på eventyr. En illusjon er ikke bedre eller dårligere enn en annen.

Trosfriheten skal henge veldig, veldig, veldig høyt. Selv om mange tror på det urealistiske bør vi forsvare retten til å tro.

Tall (Aftenposten.no) fra menigheter viser dalende oppslutning, spesielt blant unge. Det er bra ettersom vi bruker ekstremt med skattefinansierte penger på utdanning og kunnskap. Kunnskapssamfunnet går ikke hånd i hånd med gud, eller sjamanisme.

4
Kommentarer

Vennligst Logg inn for å kommentere
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Eivind Knudsen
Guest
Eivind Knudsen

“Kunnskapssamfunnet går ikke hånd i hånd med gud, eller sjamanisme.”
Hvordan vil dere da forklare Eisteins uttalte gudstro?

Eivind Knudsen
Guest
Eivind Knudsen

I foranstående skulle det naturligvis stått Einstein.

Eivind Knudsen
Guest
Eivind Knudsen

Henviser til Walter Isaacsons Einstein-biografi fra 2007, utgitt på Cappelen Damm i 2010. Artikkelen vier et helt kapittel til Einsteins jødedombaserte gudstro. Absolutt interessant, også utifra et ateistisk eller agnostisk synspunkt. Rasjonalitet og gudstro trenger ikke nødvendigvis stå i motsetningsforhold til hverandre. Spørsmålet er bare hvor bokstavelig man velger å betrakte ulike argumentasjonsrekker for eksistensen av en guddom. Det er irrasjonelt å hevde at verden i bokstavelig forstand ble skapt på 7 dager, men eksistensen av naturlover og fysiske aktiomer er i seg selv intet motbevis for eksistensen av en guddommelig kraft, i hva form den nå enn antas å… Les videre »