Ukategorisert

Lotteritilsynet har lenge advart spillere mot utenlandske bookmakere om manglende utbetalinger av gevinster

Med jevne mellomrom dukker det opp debatter, spesielt i sosiale medier ettersom få norske redaksjoner skriver om utenlandske bookmakere, om manglende eller sene utbetalinger av gevinster fra utenlandske bookmakere.

Siste advarsel ble publisert i en artikkel som har oppdateringstidspunkt 23. mai 2019. Lotteritilsynet har i ett av avsnittene skrevet:
–Norske myndigheter oppmoder alle som spiller på utenlandske nettspill om å være forsiktige. For det første fører ikke Lotteritilsynet kontroll med utenlandske spillselskap, og vi kontrollerer heller ikke om spillere får utbetalt gevinstene sine. Dessuten kan vi ikke gå god for at spillene som blir tilbudt er forsvarlige pengespill.

La en ting være klinkende klart. De største utenlandske bookmakerne i det norske markedet driver på lisenser fra mer liberale land enn Norge. Selv om landene er mer liberale enn Norge, driver selskapene etter strenge lovverk. Det er de strenge reglene som er en av årsakene til at registrering av dokument for utbetaling av penger, er litt tungrodd. Det som er irriterende for oss som kunder, er en av forutsetningene for at bookmakerne skal drive lovlig. Det finnes aktører i markedet som gir blaffen i regelverk eller som driver utenfor det regulerte markedet.

Det var i mai debatt blant norske spillere på oddsen.nu, debatt om sene utbetalinger fra utenlandske bookmakere. Tidligere har Aftenposten skrevet om Unibet.

Årsaken til at noen spillselskap sliter, er betalingsforbudet vedtatt av Stortinget. Formynderne legger hinder i veien for handel, frivillige avtaler mellom parter.

Betalingsforbudet trådte i kraft 1. juni 2010. Bortsett fra at politikere klarer å skape misnøye blant kunder, har forbudet vært en fiasko. Kunder får satt inn penger hos selskap etablert i land med mer liberale politikere enn Norge, og de fleste får ut gevinster. Dessverre tar det tid, litt for lang tid basert på debatten på oddsen.nu.

Er du sint på noen, bør du være sint på Stortinget som har vedtatt betalingsforbudet; virkelig illiberal politikk i et EØS-land.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
  Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.