Nyheter

En gjeng med alternative fanatikere

Vi mennesker er fulle av fordommer. Jeg har lenge ansett antikoronademonstrantene som en samling med gærninger. Hva om jeg har tatt feil? I går hadde de et stort arrangement i Spikersuppa, og jeg tok meg en tur for å høre på hva de hadde å si.

Programmet med alle talerne.

Det første som slo meg var at dette ikke var et stort arrangement. Det var 60-70 «personligheter», inkludert Norges mest kjente nazist som de tross alt ikke gav tilgang til talerstolen. Det finnes et gulv for hva de vil slippe til med appell, et lavt kjellergulv.

Arrangør var Foreningen Frie Menneske, og de fristet med at du kunne bli med på prepping hvis du ble medlem. På hjemmesiden er det første du blir møtt med «Naturlig immunforsvar». Det betyr at de ikke tror på vanlig skolemedisin. Jeg tror ikke det er tilfeldig at musikkvideoen ved starten hadde tittelen God over Government. Det var mye religiøs fanatisme og hat mot staten underveis.

June Wattum var første taler ut og hun slo an tonen. Myndighetene drev med ran på høylys dag. De drev med voldtekt av det norske folk. og de ville snikinnføre vaksinepass.

Simon Friis-Larsen er KrF-politiker som tror på gud. For han pratet stort sett om Gud som opphavet til alt godt og som alternativet til dagens politiske ledelse. Norge i dag hadde tendenser til tyranni. Han ville også gjeninnføre korrekt bruk av regnbuen. Han liker jo selvsagt ikke skeive mennesker.

Anette Iren Isene er styreleder i en ny alternativ forening for leger og helsearbeidere. Hun mente at vi hadde medisinsk apartheid i Norge og kom raskt inn på det hun kalte elefanten i rommet. Vaksinene. Hun snakket om at koronavaksinene førte til dødsfall og begrunnet dette med at unge mennesker døde rett etter å ha tatt vaksinen.

Det er alltid interessant med mennesker som ikke forstår forskjellen på kausalitet og korrelasjon. Aleksander Dale Oen falt død om for noen år siden mens han dusjet og Bjørn Stenersen døde under et sykkelritt. Det betyr ikke at dusjing og sykling leder til død.

Hun mente også at vi ikke visste om hvordan vaksinene ville virke om 10 til 15 år. Skal man ha 10-15 års testing av alle medisiner? Hvor mange mennesker vil da dø mens de venter på å få nye medisiner?

Nikolai Langfeldt er sykepleier og snakket blant annet om hvor ufarlig korona var. De fleste som døde i Italia i 2020 døde visstnok av noe annet enn korona. Sykehusbakterier var den virkelige årsaken. Og lang korona skyldes ikke viruset, men isolering.

Geir Ugland Jacobsen er partileder i Demokratene. Han innledet med at de selvsagt satte Norge og det norske folk først. Han snakket om en elite i verden som er i ferd med å innføre et Sovjethelvete der en kommunistelite bestemmer over oss. Og så vil renter og inflasjon føre til at bankene tar fra folk boligene.

Selve rosinen i pølsa kom deretter på video fra Italia. Pål Steigan er redaktør for steigan.no som er et samlingspunkt for konspiratoriske og nasjonalistiske kommunister. Koronatiltakene er ifølge ham en del av en helhetlig plan for å innføre et totalitært regime i hele verden. Grunnen er at vi har den verste krisen i kapitalismen noensinne. Finanseliten benytter sine folk i politiske institusjoner for å holde kapitalismen i gang. De vil smadre økonomien med korona som en unnskyldning for å berike seg selv. Han mente også av vaksiner ikke er vaksiner, men medisiner som tar livet av folk.

Han er like koko som han alltid har vært.

På dette tidspunktet var jeg blitt så kald og lei at jeg sluttet med å ta presise notater.

Arnt Rune Flekstad fra Liberalistene snakket om liberalisme og at koronatiltakene langt på vei ble innført fra politikere som var mer opptatt av å sikre seg selv og vise handlekraft enn av befolkningens beste. Komponisten Martin Romberg var på video fra Frankrike og var sint på det meste. Han likte for eksempel ikke at britiske fotballspillere kneler før kamper. Jogeir Lianes fra Partiet de kristne snakket mest om gud. Vi må slutte å bryte hans lover og vende tilbake til gud.

Da de 40 gjenværende deltakerne begynte med bønn for fred, så gikk jeg.

Noen avsluttende tanker

Det som var samlet var en gjeng med politiske tapere som står utenfor det gode selskap og tror at de egentlig representerer folket selv om de ikke er mer enn en drøy håndfull mennesker. Et forum for egne «fakta» istedenfor normal vitenskap og kritisk sans. Dette er mennesker som av ulike grunner hater staten og som tror på alt annet enn det som står i mainstream media.

Det triste er at det faktisk er gode argumenter mot mye av koronatiltakene som har vært innført de siste årene. Den kritikken må imidlertid finne andre kanaler enn hos deltakerne på dette arrangementet. For når man blander relevant kritikk med en smørje av konspirasjoner, religiøs fanatisme og alternative syn på virkeligheten, så fremstår alt som useriøst.

Det er spesielt skuffende at Liberalistene stiller opp på slikt som dette. Som en gammel liberalistvenn av meg skrev på Facebook: «Steigan og Liberalistene». Det var ikke ment som ros, men som en spiker i kisten for partiet som et seriøst alternativ. Hvis man lurer på hvorfor ikke-alternative liberalister unnlater å stemme på partiet, så er et delsvar i hvert fall at de er redd for at partiet stiller opp slikt som dette.

Det er illustrerende at Arnt Rune Flekstad avsluttet sin appell med et sitat av Jan Arild Snoen som for en drøy måned siden kritiserte partiet blant annet for at de deltok på arrangementer som dette. Og det var til og med et arrangement uten Steigan. Hvis man har en radikal ideologi og folk mistenker deg for å være gæren, er det sjelden lurt å delta på arrangementer som fjerner enhver tvil.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer