Magasin

Landsmøtet i Unge Venstre åpnet med leders tale

Unge Venstre er samlet til landsmøte denne helgen, og Liberaleren følger landsmøtet. Vi dekker blant annet valget der det blir kampvotering på 1. nestleder. Kandidatene er sittende 1. nestleder Hans Jacob Huun Thomsen som er innstilt av valgkomiteen og sittende 2. nestleder Jens Håkon Birkeland som stiller som benkeforslag. Unge Venstres leder Ane Brevik er innstilt til gjenvalg.

Ane Brevik taler på landsmøtet i unge Venstre 2023

Ane Breiviks tale

Unge Venstres leder begynte med det som skjedde 7. oktober da Hamas angrep Israel. Hun var helt tydelig.

– Terrorangrep kan aldri legitimeres eller rettferdiggjøres. Israel har rett til å reagere. Hamas er imidlertid ikke det palestinske folket.

Hun la vekt på at Israels respons var for kraftig og rammer uskyldige. Vi må fordømme både Hamas og bombingen. Krigen går ut over sivile. Hun understreket at alle skulle være trygge i Norge.

– Alle skal få lov til å tro på det de vil og elske hvem de vil i Norge.

Hun var opptatt av at man ikke skal la seg presse til for eksempel å begrense ytringsfriheten. Hun kom også med eksempel på at myndighetene blokkerer tilgang til spillsider og kalte det sensurering.

– Blokkering er et autoritært virkemiddel.

Unge Venstre er svært opptatt av personvern og privatliv. Dette inkluderer at staten ikke skal kunne spore hva mennesker gjør på internett.

I talen snakket hun også om klassiske Unge Venstre saker som asyl- og flyktningepolitikk og miljøvern og klima.

Hva skjer på landsmøtet?

Etter leders tale er det på fredag en generell politisk debatt. På Unge Venstres landsmøte behandler man hvert år en hoveduttalelse. Årets uttalelse handler om utenrikspolitikk og har fått tittelen «Forsvar- og utanrikspolitikken i møte med den geopolitiske tidalderen«. På lørdag ettermiddag blir det valg. På søndag blir det behandling av politiske uttalelser. I tillegg kommer det blant annet formalia som vedtekter og annet for spesielt interesserte.


Se vår side med samling med stoff om Unge Venstre.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer