Magasin

Serien om Robbie Williams er sterk

Denne måneden publiserte Netflix dokumentarserien om Robbie Williams, en sterk serie om en av de beste entertainere verden har møtt. Før du leser videre, skal du vite at skribenten er Robbie Williams-fan. Uansett innhold i serien, ville skribenten likt innholdet; så fremt Robbie Williams medvirket frivillig. Jeg så de fire episodene, 198 minutter, på en ettermiddag.

Før jeg tok fatt på serien tenkte jeg på Robbie Williams som en kjekk og sexy mann som underholder publikum. Jeg mimret til sangene «Angels», «Feel», «Let me entertain you», «She´s the one», «You know me», «Me and my monkey», «Millennium» og «My way». Jeg tenkte på intervjuene Dorthe Skappel hadde med stjerna. Skal jeg ha en god konsertopplevelse på den store skjermen som henger på veggen, tar jeg frem Robbie Williams fra Knebworth. Det er en artist som regulerer mitt humør, en artist som underholder meg eller får meg til å slappe av i en hektisk hverdag.

Robbie Williams. Foto: Andrea Raffin / Shutterstock.com

Etter serien, fire episoder og til sammen vel tre timer, var tanken; herregud, han kunne vært død. I deler av karrieren levde han hardt, helt på kanten av det en menneskekropp kan tåle. Han inntok rusmidler i mange varianter, mye rusmidler til alle døgnets tider. Det er et tankekors at en mann som har alt, ønsker seg selv så vondt. Robbie Williams hadde ressurser og nettverk slik at han fikk hjelp. Det er deprimerende å tenke på mennesker som sliter, uten alle mulighetene Robbie Williams har. Ikke rart selvmordsraten er høy!

Seerne får vite litt for lite om hvordan forholdet var mellom han og Ayda Field de første årene, hans nåværende kone. Vi forstår at hun hjalp han ut av den mørke tunnelen, et forhold med mye kjærlighet og respekt. Av alle kvinner og menn Robbie Williams kunne fått, ble det Ayda Field. Avslutningen av serien er rørende og fin, og vi vet fra før at det tross alt har gått bra med legenden Robbie Williams.

Legende, ja. Historien kunne vært annerledes uten låten «Angels», Uten denne sangen kunne Robbie Williams kun vært kjent fra Take That. Robbie Williams har ingen forklaring på hvorfor «Angels» ble en kjempehit. Flaks, er kanskje den beste beskrivelsen. Og ja, låten er fin helt uavhengig hva britiske skribenter mener.

Skribenten synes Robbie Williams mangler selvinnsikt, eller har for få motstemmer i teamet. Han skryter av albumet Rudebox, men altså; hvis vi skal være ærlige med hverandre, var Rudebox skrivebom. Det ble kritikerslakt, og salgstallene var ikke gode. Det er mulig å kritisere markedet, men det er det beste måleinstrumentet vi har; også i populærkulturen.

Serien om Robbie Williams er kun om Robbie Williams. Vi følger han mens han ser opptak av seg selv, ofte liggende lettkledd i sengen. Innimellom blir han forstyrret av familiemedlemmer, kun en berikelse for serien.

Du kan trygt sette av en ettermiddag eller kveld til Robbie Williams. Sliter du med psykisk helse, bør du vente til du er i en god periode før du ser de tre første episodene. Såpass sterk er historiene om Robbie Williams, fortalt av Robbie Williams.

Mest lest

Arrangementer