Troen på det overnaturlige

av | 29. januar 2009 kl. 11.44 | 7 kommentarer

Mange politikere tror på det overnaturlige. Gud er bare ett av fenomenene for rødgrønne politikere.

Det er godt kjent at Arbeiderpartiets Saera Khan har ringt spåtelefoner for mange tusen kroner. Helseministeren, som også representerer Arbeiderpartiet, har fått hjelp av Snåsamannen, ifølge oppslag i media. Sist ut er Olav Gunnar Ballo, stortingsrepresentant for SV, som tror bønn kan stoppe blødninger, skriver Finnmark Dagblad.

Liberaleren ønsker ikke at det skal bli ulovlig å tro, men hvorfor skal Ballos tro på bønner påvirke borgernes liv? Politikernes tro på det overnaturlige er en god grunn til å redusere statens størrelse.


Kommentarer

 1. Christoffer Torris Olsen | 29. januar 2009 kl 15.40

  Det er også interessant hvordan spåkoner er en sær greie for folk som tror på dumme overnaturlige ting, mens Snåsamannen hylles av både media og politikere.

 2. Pleym | 29. januar 2009 kl 18.21

  Paradoksalt er det.

  Nå har jo også Helga Pedersen kommet på banen, og sagt at der hun kommer fra er dette helt vanlig (altså i Finnmark).

 3. Gullstandard | 29. januar 2009 kl 21.17

  Også har vi jo statskirken, da…

 4. bigboyen | 30. januar 2009 kl 01.27

  Jeg er enig med konklusjon her, men jeg lurer på følgende: «Liberaleren ønsker ikke at det skal bli ulovlig å tro, men hvorfor skal Ballos tro på bønner påvirke borgernes liv?»

  Jeg har ikke fått med meg at han politisk har gjort noe som helst som påvirker borgernes liv, så jeg lurer på begrunnelsen for denne påstanden.

 5. Bjørn Magne Solvik | 30. januar 2009 kl 01.30

  Bigboyen, han bruker skattefinansierte penger på statskirken, både som stortingsrepresentant og som kommunepolitiker i Alta på 90-tallet.

 6. bigboyen | 30. januar 2009 kl 02.05

  Ok, jeg ser den om man drar det langt nok. Men nå driver vel statskirken ikke med helbredelse via bønn (jeg har aldri opplevd det når jeg har gått i kirken hvertfall), og Ballo har vel ikke akkurat vært en venn av forskjellige sekter.

 7. Weedar | 30. januar 2009 kl 14.50

  Jeg kan ikke begripe hvorfor en politikers tro eller mangel på tro skal være et grunnlag for å minke statens størrelse. Altså: konklusjonen er god, staten må krympe skikkelig men den følger ikke av premisset.

  Som liberalist kan jeg opplyse om at jeg driter i om Saera Khan tror på tarotkort, spåkjærringer eller hvilke andre griller hun har i hodet sitt. Det er ikke grillene som er problemet, men den mangelen på respekt for skattebetalernes penger som gjør at hun vil finansiere private og kostbare sysler på skattebetalernes regning.

  La oss si at hun hadde ringt sextelefoner i stedet. Problemet ville vel ikke vært at hun HAR en seksualitet og et behov for å få utløp for den? I så fall måtte en vel ansette roboter på stortinget i stedet… Problemet er vel heller at hun synes det er greit å bruke statens midler slik.

  Overraskende er en slik disrespekt ikke. Ikke fordi hun er «religiøs» (verden og særlig USA er full av religiøse liberalister) eller overtroisk, men fordi hun er medlem av et parti som rutinmessig bruker milliarder av kroner på TV-kanaler de liker, unerholdningsformer som opera og annet de synes er «kunstnerisk» osv…

 • Dagens sitat

  When buying and selling are controlled by legislation, the first things to be bought and sold are legislators.

  — P.J. O’Rourke
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter