Jonas får kjeft

av | 25. august 2011 kl. 23.29 | 2 kommentarer

Alkoholpolitikk er ett av områdene der kommunepolitikerne faktisk kan bestemme en del. Liberale politikere bør fronte utvidet salgs- og skjenketider i løpet av valgkampen.

Innenfor visse rammer kan lokalpolitikerne bestemme blant annet salgs- og skjenketidene. Lokalpolitikerne bestemmer også hvem som skal få bevilling for salg og skjenking av alkohol. Alkoholloven, vedtatt av Stortinget, gir kommunene en del frihet og derfor er det naturlig at lokalpolitikerne kommer med utspill i valgkampen om hvordan de vil bruke friheten.

Jonas Stein Eilertsen, 1. kandidat for Tromsø Venstre, har brukt litt av valgkampen til å fronte en mer liberal alkoholpolitikk. Han bør få skryt for at han klart og tydelig sier ifra om at han ønsker en liberal alkoholpolitikk i Ishavsbyen.

På lederplass blir Eilertsen kritisert av Tromso.no. Avisen mener tydeligvis at alkoholpolitikk er uviktig. Dersom dette er uviktig, hvorfor slipper både Bladet Tromsø og Nordlys politimester Truls Fyhn til i en mengde artikler som handler om alkoholpolitikk i løpet av en valgperiode?

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk!


Kommentarer

 1. Andreas | 26. august 2011 kl 09.10

  Det må vel være 14-15 år siden, men i en kortere periode hadde jo Oslo salg av øl i butikkene til 22 om kvelden. (Husker ikke om det bare var hverdagene, eller også lørdager.) Fungerte bra, mer fleksibelt og mindre stress for å rekke ølsalget, og ikke observerte jeg at folk drakk vesentlig større kvanta av den grunn heller.
  Nå husker jeg ikke detaljene i hvorfor det ble avviklet, eller om det bare var en prøveordning muligens, men husker i hvert fall at politikerne i kommunene rundt Oslo var svært så grinete fordi Oslo «ødela» deres mer restriktive politikk siden det var så enkelt for deres innbyggere å kjøre noen kilometer til Oslo og handle øl etter klokken 20!

 2. Trond | 30. august 2011 kl 00.20

  Det var faktisk Bondevik 1 regjeringen som ødela moroa. Handelstanden forsøkte enkelte steder og kjøre søndagsåpent dermed kom Bondevik å fikk med seg Ap og innførte felles tider over hele landet.

 • Dagens sitat

  Here is no worse tyranny than to force a man to pay for what he does not want merely because you think it would be good for him.

  — Robert A. Heinlein
 • Liberaleren på twitter

 • Støtt kampen mot DLD økonomisk!

 • Månedsarkiv

 • Kategorier

 • Søk

 • Lenker

 • Skribenter