Ukategorisert

Savner Tove Paule

Tove Paule, den forrige idrettspresidenten, lovet OL-pause i Norge. Det ble gjort 8. september 2010.

Vel 13 måneder etterpå går karusellen igjen. De syv olympiske vinteridrettsforbundene ønsker at Norge skal søke OL i 2022 med Oslo som søkerby, ifølge Idrett.no.

Det betyr at mange i idrettsbevegelsen er ekstremt ubestemte. Det er kun noen få år siden OL-prosessen for Tromsø ble stoppet. Riktig nok stoppet av politikerne, men idrettsbevegelsen var langt fra samkjørt om olympiske leker i Nord- Norge. Nå er vi i gang igjen.

OL i Norge vil koste skattebetalerne milliarder av kroner. Pengene må tas fra både kommune- og statsbudsjett. Det er underlig at politikerne ikke setter idrettsbevegelsen på plass. Diskusjonene om statsbudsjettet for 2012 viser at politikerne allerede har for mange områder som må finansieres. Det er innenfor kjente rammer vanskelig å finne rom for nye milliardsatsinger.

Liberaleren har som kjent ikke noe imot store arrangement, men hver arrangør bør betale egen regning. Aktører som ikke har ressurser, bør avstå fra å påta seg store arrangement. Ingen som misliker OL, skjeve konkurranseforhold og nasjonalisme, bør tvinges til å betale skatt for å finansiere OL i Norge.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer