Ukategorisert

Savner Tove Paule

Tove Paule, den forrige idrettspresidenten, lovet OL-pause i Norge. Det ble gjort 8. september 2010.

Vel 13 måneder etterpå går karusellen igjen. De syv olympiske vinteridrettsforbundene ønsker at Norge skal søke OL i 2022 med Oslo som søkerby, ifølge Idrett.no.

Det betyr at mange i idrettsbevegelsen er ekstremt ubestemte. Det er kun noen få år siden OL-prosessen for Tromsø ble stoppet. Riktig nok stoppet av politikerne, men idrettsbevegelsen var langt fra samkjørt om olympiske leker i Nord- Norge. Nå er vi i gang igjen.

OL i Norge vil koste skattebetalerne milliarder av kroner. Pengene må tas fra både kommune- og statsbudsjett. Det er underlig at politikerne ikke setter idrettsbevegelsen på plass. Diskusjonene om statsbudsjettet for 2012 viser at politikerne allerede har for mange områder som må finansieres. Det er innenfor kjente rammer vanskelig å finne rom for nye milliardsatsinger.

Liberaleren har som kjent ikke noe imot store arrangement, men hver arrangør bør betale egen regning. Aktører som ikke har ressurser, bør avstå fra å påta seg store arrangement. Ingen som misliker OL, skjeve konkurranseforhold og nasjonalisme, bør tvinges til å betale skatt for å finansiere OL i Norge.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Bigboyen
Bigboyen
10 years ago

Det her er jo Paules plan, fikk torpedert Tromsø OL for å få OL til Oslo. Kynisk og vel gjennomført og regningen får skattebetalerne.

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
  I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.