Ukategorisert

Krav til en ny regjering

Christopher Rødsten har et krav til et nytt stortingsflertall og en ny regjering, et krav alle liberalistene støtter.

–Boplikt i alle former bør avskaffes umiddelbart med en borgerlig regjering. Den er en utålelig og totalitært inngrep i eiendomsretten. Den tapper Oslo for skatteinntekter. Dessuten er den kontraproduktiv ifht målsetningen, og uforenlig med det moderne, fleksible livet mange lever, skriver Rødsten på egen Facebook-vegg.

Bakgrunnen for utblåsingen, er at Bjørn Inge Melby nå flytter fra kona for å imøtekomme Hvalers krav om boplikt, en sak f-b.no omtaler.

Melby kjøpte leiligheten på Skjærhalden for 15 år siden. Den er flittig brukt som fritidsbolig for at familien fra Kongsvinger skulle få oppleve kystnaturen. Ingen reagerte på at leiligheten ble brukt som fritidsbolig før kommunen for ett års tid siden satte i gang en stor aksjon mot brudd på boplikten, ifølge artikkelen til f-b.no.

I Hvaler er FrP det største partiet med et solid Høyre på slep, ifølge Hvaler kommune på nett.

Vi forventer at FrP/Høyre-styrte kommuner avvikler totalitære inngrep i eiendomsretten, men det har dessverre ikke skjedd under dagens Hvaler-regime. Det er en skam!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lill Ann S Haanes
Lill Ann S Haanes
8 years ago

Skal høyre bli troverdig i forhold til verdier som privat eiendomsrett og valgfrihet må de fjerne boplikten. Desverre tror jeg ikke kart og kompass stemmer her. Vi kjøpte en hytte på tjøme for 40 år siden før boplikten der ble innført. Da kommunen mente at det hadde bodd folk der fast før vi kjøpte, så ga de stedet boplikt med tilbakevirkende kraft. vi har nå saken oppe for andre gang og høyre gikk imot at hytta fikk fjernet boplikten. Fremskrittspartiet gikk enstemmig for at boplikten på stedet ble fjernet. Saken skal nå vidre til sivilomudsmannen, men er et eksempel på… Read more »

Pleym
Pleym
8 years ago

Har vedtakets tilbakevirkende kraft vært rettslig prøvet?

Ultima_Thule
Ultima_Thule
8 years ago

Både Frp og Høyre er skap-kommunistiske partier som ikke respekterer eiendomsretten. Noen eksempler på dette fra bl.a. Stavanger og Tromsø (se kommentarfelt).

Fra arkivet