Ukategorisert

Vi har fortsatt netter i Norge

Det var samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik som kom med forslaget slik at åpningstidsloven ble opphevet.

Fra 1. april 2003 kunne butikkene bestemme egne åpningstider. Det var kun én synlig ulempe med vedtaket; søndag skulle være en annerledes dag og derfor er mange butikker stengte på søndager i Norge.

Det var Kjell Magne Bondevik som var statsminister da åpningstidsloven ble opphevet. Den tidligere statsministeren har engasjert seg sterkt mot søndagsåpne butikker, og har et innlegg på trykk på Aftenposten.no.

Bondevik er opptatt av at søndag ikke skal bli en vanlig handledag. Omtrent samme argument ble brukt om netter i debatten om åpningstidsloven. Liberaliseringen eller frihetsreformen regjeringen Bondevik fikk gjennomført, har fungert som tenkt. Netter er fortsatt netter, selv om butikker kan ha åpent.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer