Kommentar

Intervju med tre ungdomspolitikere

Jeg er i full gang med Bent Johans hjørne igjen etter et par års pause av private grunner. I denne valgkampen har jeg hatt samtaler med tre ungdomspolitikere. Unge Venstres leder Ane Breivik, FpUs 1. nestleder Ole Jakob Warlo og Oslo Unge Høyres leder Elisabeth Tangen.

Hvorfor inviterer jeg ungdomspolitikere? Det er to hovedgrunner til det. For det første så er ungdomspartiene der nye tanker dukker opp først. De har ennå ikke blitt sosialisert inn i den konservative tanken om at kun den eksisterende verden er mulig. Den andre grunnen er at unge mennesker ofte er mer liberale enn eldre mennesker. De har ofte et mer liberalt grunnsyn, og det er positivt.

Noen lurer på hvorfor jeg kun har invitert tre? I en perfekt verden ville jeg nok invitert betydelig flere til en hyggelig samtale, men min tid har vært begrenset denne sommeren, og da måtte jeg prioritere. Tid er en knapp ressurs.

Noen lurer også på hvorfor jeg ikke er mer kritisk med mine gjester? Svaret på det er enkelt. Jeg liker at folk får presentert det de egentlig mener. Jeg er en glad liberalist som ikke har noen interesse av å fremstå som en sint og aggressiv gubbe. Hvis det er slike videoer du ønsker, finnes det nok av andre kilder. På Bent Johans hjørne blir alle gjester møtt med vennlig respekt. Fortjener alle dette? Nei, men da blir de heller ikke invitert inn i biblioteket mitt. Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer