Ukategorisert

Debatt om lokaldemokratiet

På tirsdag er det debatt om lokaldemokratiet i forbindelse med lanseringen av boka ”Det nære demokratiet”.

Flere viktige spørsmål blir belyst i boken, fra hva lokale saker betyr i kommunevalgkampen til hvordan innvandrerne stemte ved lokalvalget i 2007.

Boka bygger på den omfattende Lokaldemokratiundersøkelsen som ble gjennomført ved kommune- og fylkestingsvalget i 2007. Den inneholder en rekke forskningsbidrag med ny kunnskap om lokalpolitikk, rikspolitikk og valgkamp, ifølge hjemmesidene til Kommunal- og regionaldepartementet.

Lanseringen følges opp med en debatt mellom kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, Venstres nestleder Ola Elvestuen, Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg og Høyres nestleder og byrådsleder i Oslo Erling Lae.

Det er sterke krefter som ønsker felles valgdag for lokal- og stortingsvalg, noe som vil bety at lokale saker vil drukne mellom alle utspillene fra rikspolitikerne og TV-debattene som arrangeres i løpet av en valgkamp. Motstand mot felles valgdag bør være et sentralt argument for Kleppa, Elvestuen og Lae når de møter Per Sandberg til debatt i morgen.

For påmelding til arrangementet, besøk nettstedet til Institutt for samfunnsforskning.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer