Ukategorisert

Fremskrittspartipolitikere reagerer på NRK-innslag

Mange sentrale fremskrittspartipolitikere har reagert på innslaget om FrPs utenrikspolitikk som ble sendt i Dagsrevyen søndag kveld.

Aina Stenersen, 6. kandidat i Oslo, mener NRK bruker innbyggernes lisenspenger til inntekt for sine egne politiske synspunkter.

logo_frpKarin S Woldseths, stortingsrepresentant for FrP, ønsker en fri og uavhengig presse som ikke er styrt fra regjeringskvartalet. Hun slakter innslaget i egen blogg.

Petter Kvinge Tvedt i Bergen, mener innslaget lignet mer på et kampanjeinnslag mot FrP enn et seriøst nyhetsinnslag. Tvedt mener Carl I Hagen har rett i sin omtale av NRK som ARK, ifølge en bloggpost er publisert.

TV-skatt er problematisk
Innslaget som NRK sendte på søndag, er problematisk fordi NRK er skattefinansiert gjennom lisenssystemet. Fremskrittspartipolitikere må støtte NRK gjennom TV-skatten, selv om statskanalen prøvde å ødelegge for partiet gjennom et innslag som gikk på lufta i beste sendetid.

En privat kanal hadde blitt boikottet av FrP. Det er vanskelig å boikotte NRK, fordi alle med fjernsynsmottaker tvinges til å finansiere driften av statsinstitusjonen.

12 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ola dunk
Ola dunk
12 years ago

FRP har jeg liten sympati for. Når noe går dem
imot hyler de til om forfølgelse, sverting o.l

Minner om unger.

Tony
Tony
12 years ago

Kan dere skrive om noe som faktisk var galt med innslaget som gjorde at dere reagerte?

Metallian
12 years ago

Hvordan klarer Dere å sutre både over mangel på oppmerksomhet og oppmerksomhet?

Kom heller med konkrete feil i innslaget da dersom det var så unøyaktig….

pontius pilot
pontius pilot
12 years ago

Jeg så innslaget og måtte le. Et mer hjelpeløst nyhetsinnslag med kommentar skal man lete lenge etter.
Ingen kvalitetssikring, garantert.
Men det går nok rett hjem hos APene.

Joar R. Rasmussen
Joar R. Rasmussen
12 years ago

Tony: Om det var «noe galt» eller ikke med innslaget berører ikke det prinsipielle her: At alle i Norge, enten de liker den redaksjonelle profilen eller ei, er tvunget til å være kunder av NRK.

alf
alf
12 years ago

Nå har jeg lest masse kritikk fra indignerte FrP’ere om dette innslaget. Men ikke en eneste en har presentert noe om faktafeil e.l i reportasjen. Det munner som regel ut i dårlig lyssetting når Høglund og Lerstein ble intervjuet. Flere av de som ble intervjuet i reportasjen var positive til FrPs omlegging. Fra den nederlanske generalen om FrPs ønske om å involvere norske soldater i Sør-Afganistan, til representanten for det israelske selskapet som var fjernet fra Oljefondet samt pressetalsmannen for NATO. Selv deler jeg synspuntene til FrP om å involvere seg i Sør-Afganistan, og skjønner ikke hva som er problematisk… Read more »

Børre Gibb
Børre Gibb
12 years ago

Hva er det med FRP og deres egen politikk?

Hva var feil i denne reportasjen?

Reaksjonene i denne saken tyder vel på at FRPs tilhengere, og overraskende nok, egne tillitsvalgte, faktisk IKKE vet hva som er deres egen politikk.

Men som sagt…FRP er bare et stakkars missforstått offer for en «slem» presse som tar utgangspopunkt i tøvepartiets egne programmer og uttalelser.

Konrad
12 years ago

Fikk dessverre ikke med meg innslaget og har ikke anelse om hva som evt er problematisk eller galt med Dagsrevyens fremstilling.

Noen upartiske som kan gi en oppsummering?

Tor
Tor
12 years ago

Det er ganske vanskelig for en vanlig mann å forstå hva som var galt i denne repotasjen. Dette virket på meg som et godt journalistisk arbeid uten påstander eller fratrekk av synspunkter. Kan noen forsøke å si hva er galt her?

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Konklusjonen blir vel, slik artikkelforfatteren presiserte, at MINE skattepenger, stjålet fra meg ved tvang, brukes til å sverte et parti jeg både er medlem av og stemmer på. Det «geniale» med reportarsjen var at man ikke kom med direkte løgnaktige påstander om partiets politikk, men unnlot å gå i dybden. Konsekvensen av en forsettlig fortielse kan være like katastrofal som en løgn. Et eksempel. Henrik Wergeland har i diktet «Julaften» skrevet følgende: «Ja, hunden, men ingen jøde i et kristent hus!» Presenteres denne uttalelsen alene, skapes det inntrykk at Wergeland ikke bare mener jøder ikke har noe i kristne hus… Read more »

Konrad
12 years ago

Greit det Eivind, men spørsmålet var ikke synet på TV-lisensen. Hva var galt med reportasjen i NRK?

Selv om NRKs journalister er mildt negative til Frp, har Frp alltid fått god eksponering.

Espen
Espen
12 years ago

Om man faktisk setter seg ned og ser nyhetsinnslaget det er diskusjon om, vil man se at det er en ensidig negativ fokusering på kutt i bistand, at Norge ikke vil bli en » fredsnasjon» med FrP ( som om vi har vært det under de rødgrønne; les Sri Lanka) at hele utenrikspolitikken vil rase sammen med FrP i regjering. Afghanistan – standpunktet er jo egentlig ikke kontroversielt, og alle – bortsett fra SV og Rødt – er vel enig her. Så her var det jo umulig å vinkle negativt. Støtten til Israel var også ensidig kritisert. Og hele nyhetsinnlegget… Read more »

Fra arkivet