Ukategorisert

Skribent Solvik: Mitt valg er Høyre

Jeg stemmer Høyre på tross av alt.

Jeg vet jeg kommer til å irritere meg over mitt eget parti også i neste valgperiode. Derfor håper jeg på et nytt flertall med et stort FrP og et KrF under sperregrensen. Jeg ønsker mer høyrepolitikk, og Høyre må ha hjelp til å føre en politikk som gir mer frihet til hver enkelt borger.

Jeg akter ikke å skryte av Høyre. Jeg vil heller skrive om det som gjør at jeg har tvilt.

Skatter og avgifter
Høyre ønsker en stor stat med høye skatter og avgifter. I skattepolitikken er det kun nyanser som skiller Erna Solberg fra Jens Stoltenberg.

Spillpolitikken
Høyre ønsker en meningsløs spillpolitikk med monopol til Norsk Tipping og forbud mot poker.

Datalagringsdirektivet
Høyre støttet datalagringsdirektivet, selv om direktivet er et hån mot personvernet. Erfaringer fra utlandet viser at virkemidlet er nytteløst.

Nulltoleranse mot narkotika
Høyres nulltoleranse mot narkotika er en katastrofe. Forbudet beskytter narkotikakartellene. Jeg ønsker narkotikakartellene dit pepperen gror. Jeg ønsker et samfunn med mindre kriminalitet og mindre svart økonomi.

Trøsten er at etter en periode med et sterkt Høyre i regjering, vil partiet se at liberalistene har rett når det gjelder narkotika. Nulltoleranse vil dø ut!

Politiaksjoner mot skoleelever
Høyre er for razziaer i skolen med politihund, noe som trolig er og bør være ulovlig.

Hovedregelen for en politiaksjon bør være mistanke mot et sted eller én person. Uten mistanke, ingen politiaksjon! Enkelt og greit!

Verneplikt
Høyre ønsker kjønnsnøytral verneplikt. Det betyr at det kan bli flere slaver i Norge.

Verneplikt er frihetsinnskrenkende, og det er å bruke skattefinansierte penger på noe som virker dårlig.

Utbytteforbud
Høyre er for utbytteforbud for friskoler. Det er et meningsløst forbud for politikere som faktisk er positive til mer valgfrihet.

Høyre har ikke noe imot at private aktører tjener penger på eldreomsorg, men når det gjelder skoler skal det være forbud. Dette henger ikke på greip!

Tilhørigordningen
Høyre støtter Tilhørigordningen i Den norske kirke. Det betyr at alle barn der minst én av foreldene er medlemmer av kirken, automatisk registreres som «tilhørig» til kirken.

Det burde vært at foreldre aktivt skal registrere barn/barna som kirketilhørige.

Tiggerforbud
Høyre ønsker tiggerforbud, men tigger selv om penger.

Det bør være lov å be om hjelp for både fattige og rike. Frivillige avtaler bør aldri forbys!

Kongehuset
Høyre ønsker å bevare dagens styreform som medfører at mennesker blir født inn i posisjoner.

Ja da; ser vi bort fra engler og sånn, har Kongehuset klart seg bra. Den garantien har vi ikke for årene som kommer.

Hvorfor Høyre?
I denne artikkelen ble det fokusert på saker der jeg er uenig med Høyre. Alle liberalister som sjekker sitt parti, vil finne tilsvarende liste. Unntaket er kanskje de trofaste gjengangerne til Det Liberale Folkepartiet, et parti som ikke stiller til valg i Finnmark.

Blir det nytt flertall med KrF på 6-7 prosent, vil Høyre være i lomma på KrF. Det betyr en regjering og en politikk i tråd med det vi så i perioden 2001 – 2005. Det var ikke en imponerende Høyre-periode. Derfor mener jeg Høyre trenger hjelp fra FrP på en rekke områder. Jeg håper Fremskrittspartiet gjør et godt valg, men jeg kan ikke stemme på partiet. Høyre må, etter min mening, bli størst i blokka med et betydelig FrP!

Ha et godt valg. Heldigvis nærmer vi oss mandagen med stormskritt.

Mest lest

Arrangementer