Magasin

Liberaleren i november

Liberaleren, nettstedet med de aller mest liberale vinklene på nyhetsbildet, er stadig mer lest, og satte sin tredje leserrekord på fire måneder i november. Takk til alle som er innom! Mellom flere daglige artikler, podcaster og videoer tar vi oss tid til en fot i bakken og oppsummere status for Liberaleren ved inngangen til desember.

Litt om Liberaleren…

Liberalerens lesertall har i snitt vokst med 22 pst i måneden de siste fem månedene. Om vi er snille med oss selv og regner med relanseringsmåneden – 25 pst i måneden over 13 mnd. Om vi dropper relanseringsbonusen og er konservative, har snittveksten fortsatt vært på høyst respektable 9 pst hver måned.

Slik ser trenden for Liberaleren ut siden relanseringen 1. november 2019

Ingen trendlinje er komplett uten en robust projeksjon, så det kan jo være interessant å sjekke med krystallkula akkurat når Liberaleren passerer for eksempel VG i lesertall på nett – vi har jo høyere vekst enn dem! Vi utvider grafen over med bittelitt fremskrivning, og slenger på lesertallene til VG for sammenligningens del.

Dersom vi legger til grunn veksten siste halvår er svaret enkelt og greit at Gard Steiro må overlevere vandrepokalen for største norske nettavis til Bent Johan Mosfjell i… september 2022!

VG kan se frem mot ytterligere halvannet år – eller deromkring – på nettavistronen.

Vi bemerker at det er en viss feilmargin knyttet til selve projeksjonen (ca 4 mill lesere pluss/minus).

Bent Johan har fortsatt litt tid til å rydde plass til vandrepokal i biblioteket.

…og litt om innholdet

Benjamin Bringsaas spurte om vi burde gjenåpne samfunnet etter koronanedstengingen, og fikk til svar at det var det mest engasjerende innholdet på Liberaleren i måneden som gikk. Ole T. Hoelseth følger like bak med sin meningsytring om intoleranse i Sandefjord som rammer Brunstad Christian Church (tidligere kjent som Smiths Venner).

Liberaleren fikk også svært mye trafikk knyttet til presidentvalget, og stilte med bred dekning. Spesielt ble et knippe saksopplysningsartikler populære. J.K.Baltzersen forklarte hvorfor presidentene bare kan sitte åtte år (eller er det nå egentlig slik..?), og deretter valgmannskollegiet. Vegard Nøtnæs presenterte den libertarianske kandidaten Jo Jorgensen og forklarte mekanismene som trer i kraft dersom presidenten skulle dø, siden presidenten hadde pådratt seg koronavirus. Christoffer H. Nilsen oppsumerte valgnatten med en informativ artikkel som ble oppdatert flere ganger ettersom informasjon ble kjent.

I tillegg satte Nicolai Buzatu fokus på USAs massive gjeldsproblem, og Bent Johan Mosfjell advarte mot å se på Donald Trump som en venn av den liberale bevegelsen. Andreas Hardhaug Olsen, redaktør for nå nedlagte Waghorn.no, hvis arkiv fra denne måneden av lever videre på Liberaleren, stilte med en tekst i god Waghorn-tradisjon der han plasserer Trump som Gorillaen blant Jakobinerne.

Men Liberaleren ble godt lest på mer enn det amerikanske valget. Nicolai Buzatu oppfordret til å ta Great Barrington-erklæringen på alvor, og Per Aage Pleym Christensen spurte om Peru gikk mot et parlamentarisk statskupp. Christoffer H. Nilsen anmeldte miniserien The Queen’s Gambit, og har dessuten funnet seg et bredt publikum blant googles (be)søkende som lurer på hva en samfunnskontrakt kan være. De lurer også på hvorfor Norge er verdens beste land å bo i – og blir prompte henvist til J.K.Baltzersens analyse av temaet.

Sebastian Damgaard rundet av måneden med en frisk majestetsfornærmelse ved å foreslå å konkurranseutsette kongen.

Det blir kanskje derfor VG må abdisere i september 2022. De er så forutsigbare og kongetro.

Takk for at du leser Liberaleren!

Mest lest

Arrangementer