Magasin

Liberaleren i oktober

Liberaleren har (for én gangs skyld) ikke satt ny leserrekord i oktober. Oktober plasserer seg i stedet på en andreplass etter september og før august. Vi klager ikke!

Fin utvikling for Liberaleren!

Men vi har ikke bare rekorder å feire: for ett år siden i dag ble Liberaleren relansert med nytt design, større redaksjon og mer innhold. Per Aage Pleym Christensen takket av som redaktør (men fortsatte som skribent), Bjørn Magne Solvik fikk velfortjent avlastning så han kunne nyte sitt otium nordpå uten å måtte produsere to (!) daglige nyhetskommentarer for å holde skuta flytende, og Bent Johan Mosfjell returnerte som redaktør med et nytt, større team.

De mest leste i oktober

Roald Ribe stikker av med førsteplassen i oktober, tett fulgt av Benjamin Bringsås. Dernest ble artiklene av Plyem og Vegard Nøtnæs om Jan Bøhlers overgang til Senterpartiet populære. Christoffer Nilsens utmerkede karikatur av Bjørnar Moxnes fikk også god respons.

Debatt

Sci-fi-forfatter og gammel liberalist Øyvind Myhre ytret seg på egen blogg om liberalismens tilstand i Norge i ti deler. Vi republiserte det i to samleartikler på Liberaleren, og Lars Jøran Nordberg kom med tilsvar.

Nyhetsdekning

Måneden åpnet med Unge Høyres landsmøte, og avsluttet med Unge Venstres. Liberaleren dekket begge:

Mest lest i relanseringsåret

Vi tar et raskt blikk på hva som har skjedd siste år også. Artiklene som blir mest lest har til felles at de deles mye i sosiale medier. Det kan handle om at riktig «bjellesau» deler den, at den som har skrevet artikkelen har en del organisk interesse rundt egen person, eller at artikkelen treffer planken inn i samfunnsdebatten.

Disse artiklene er typisk lest 5-10 ganger mer enn en gjennomsnittlig artikkel på Liberaleren.

Mest lest … i fremtiden!

Liberalerens etterhvert rikholdige arkiv tiltrekker seg en del tilfeldig besøkende fra søkeresultater. Dermed kan vi med en viss sikkerhet si noe om hva som vil bli mest lest i fremtiden. Vi har etterhvert en god del artikler som får jevnlig trafikk fra ulike søk på Google og andre søkemotorer.

Den som følger med på Mest lest-listen på forsiden, vil legge merke til at diktatorer er et tilsynelatende populært tema for Liberalerens lesere. Forklaringen er at relativt mange søker på fraser relatert til diktatorer, enten de er verst, best, snillest, slemmest, rikest, lengstsittende eller noe annet. Dermed er Liberaleren på toppen av søkeresultatene med De 20 verste diktatorene.

Den artikkelen er en størrelsesorden mer lest enn noe annet på Liberaleren!

Førstnevnte artikkel er en google-vinner i særklasse. De øvrige artiklene som genererer jevnlige google-treff har til felles at de dekker et tema eller en søkefrase som søkes litt på jevnlig, og ikke er veldig bredt dekket andre steder. Voltaire – vi trenger deg! og Frihet, Likhet og brorskap har generert litt trafikk hver dag i mange år. Her treffer søkene på kjente navn og fraser. Revolusjonens Røst – Rudolf Nilsen 100 år og gjesteartikkelen Tsjekkoslovakisk ulvehund: Forbudt uten faglig grunn står også for noen daglige treff, men kanskje mest fordi temaene er underdekket av andre medier (som faktisk er noe av poenget i Plyems artikkel om Rudolf Nilsen).

I tillegg har Liberaleren fått to splitter nye google-vinnere i løpet av året. De er signert to av våre mest produktive skribenter, nemlig Christoffer Nilsen og J.K.Baltzersen:

Takk for at du leser Liberaleren!

Mest lest

Arrangementer